Ett recept ur Efterlängtade efterrätter av Charlotta Malhotra. Gott! Smakar som glass! Men blev lite isigt när jag inte använde min fina glassmaskin.
ca 8 portioner
1 vaniljstång (1-2 tsk vaniljsocker)
4 dl vispgrädde
4 äggulor
1½ dl florsocker
3 äggvitor
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg allt i en kastrull med ½ dl av vispgrädde. Koka upp. Låt kallna i kylen. ta upp vaniljstången. Blanda ner den resterande vispgrädden i blandningen. Vispa och ställ in i kylen igen. Vispa äggulorna och florsockret till en mjukt skum. Vänd ner gräddblandningen i äggsmeten. Vispa äggvitorna till ett skum i en annan skål och rör sedan ner i smeten. Häll upp i en form och ställ in i frysen i minst 5 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar