Jag försökte minnas smakerna och improvisera ihop en så lik variant som möjligt, och jag tycker faktiskt att jag lyckades rätt bra!
ca 4 port
2 st krukor färsk persilja
1 buljongtärning
4-5 st charlottenlökar
3 dl matlagningsgrädde
ca 1 msk smör
salt och peppar efter smak
ca 3 dl blomkål
ca 4 dl vatten
1 msk mjöl
parmesanchips
Hacka löken fint och stek mjuka i lite smör. Klipp persiljan grovt och rör ner den. Häll på vatten och grädde. Låt puttra några minuter, mixa sedan med stavmixer så att soppan blir slät. Blanda i blomkål i bitar och buljong tärning. Smaka av med salt och peppar. Rör ner mjölet utspätt i lite vatten, låt sedan soppan stå och puttra i ca 10 minuter. Lägg i parmesanchips precis innan servering.
Parmesanchips:
Riv parmesan chips och lägg i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i 200 grader i ca 5 minuter. Passa dom så att dom inte blir brända, vilket kan gå väldigt fort! Ta ut och låt svalna.
Jaa!!! Den var så otroligt god!! Det måste jag testa göra!;)
SvaraRaderahåller med :) det va därför jag bara va tvungen att försöka göra en liknande! hoppas du tycker om den :)
SvaraRadera