Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 29 juni 2020

Kycklingpasta med broccoli och riven parmesan

Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och gott!

4 portioner

360 g orecchiettepasta
1 broccoli
1/2 påse riven parmesan
1 frp cocktailtomater
1 frp kycklingbacon
Olivolja

450 g kycklinglårfilé
1/2 påse riven parmesan
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
2 tsk vetemjöl
3 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
1/2 tärning kycklingbuljong

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan under hela koktiden. Strimla kycklingbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek bacon 2-3 minuter tills den är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper. Spara pannan. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek kycklingen 3-4 minuter. Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, pressad vitlök och smulad kycklingbuljong. Sjud 4-5 minuter tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Ta pannan från värmen och rör ner riven parmesan. Smaka av med lite salt. Vänd ner kycklingpannan i kastrullen med pasta och broccoli. Toppa med krispig bacon och riven parmesan. Servera med cocktailtomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar