Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 29 juni 2020

Kalkonfärsjärpar med brunsås och pressgurka

Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och väldigt gott!

4 portioner

900 g potatis
250 g morötter

Pressgurka:
1/2 gurka
2 msk socker
1 msk ättiksprit (12 %)
1 dl vatten

Kalkonfärsjärpar:
450 g kalkonfärs
1/2 gul lök
3 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
Svartpeppar
Smör

Brunsås:
3/4 dl creme fraiche
2 tsk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl mjölk
1/2 tsk kinesisk soja
1/2 tärning köttbuljong

Koka potatis i lättsaltat vatten.
Pressgurka: Lägg socker i en skål. Blanda med ättiksprit och vatten. Rör så att sockret löser sig. Skiva gurka tunt och blanda med lagen i skålen. Låt stå till servering.
Kalkonfärsjärpar: Blanda ströbröd, mjölk, kalkonfärs, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 10-12 järpar.
Tärna gul lök. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek järparna 4-5 minuter runt om. Lägg ner löken och stek ytterligare 4-5 minuter, tills järparna är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).
Brunsås: Lyft upp järparna ur pannan. Vispa ner vetemjöl och vatten. Tillsätt mjölk, creme fraiche, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Koka upp under omrörning och lägg tillbaka järparna i pannan. Sjud 3-4 minuter.
Skala och grovriv morötter. Lägg i en skål.
Servera nystekta järpar med potatis, brunsås, morötter och pressgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar