Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 29 juni 2020

Fläskkotlett med rostade potatisklyftor och dragonsås

Ett receptfria Linas matkasse. Väldigt gott! Jag är extra förtjust i just klyftpotatis. Och såsen var supergod! Så lätt att göra, så den ska jag lägga på minnet!

4 portioner

1 frp cocktailtomater
250 g morötter
3 st bakpotatis
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Dragonsås:
1 bananscharlottenlök
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1 tsk torkad dragon
2 tsk mild senap
1 tsk honung
2 krm salt
Svartpeppar

600 g fläskkotlett
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja

Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig. Skala morötter. Klyfta morötterna och bakpotatis, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter.
Dragonsås: Finhacka bananscharlottenlök och lägg i en liten skål. Rör ner turkisk yoghurt, torkad dragon, mild senap, honung och salt. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Lägg upp cocktailtomater i en skål. Om du vill, dela tomaterna och gör en tomatsallad med lite balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet 2-3 minuter per sida, tills det är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Servera fläskkotletter med potatis- och morotsklyftor, dragonsås och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar