Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 29 juni 2020

Kyckling med tomatsalsa och pastaskruvar

Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och helt okej. Men lite väl tråkigt och ”barnmat” för min del.

4 portioner

360 g fusilli
1 gurka
2 tomater
1 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
2 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

600 g kyckling, minutfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk smör

Koka fusillipasta enligt anvisning på förpackningen. Dela gurka i stavar, ställ i glas.
Tärna tomater och lägg i en skål. Blanda med balsamvinäger, olivolja, honung, pressad vitlök och salt. Krydda kycklingen med pressad vitlök, torkad oregano, salt och svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen 2-3 minuter per sida, tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Servera nystekt kyckling med pastaskruvar, tomatsalsa och gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar