Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 4 mars 2019

Svensk biffstek (Ångbåtsbiff)

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Så lätt att göra, så få ingredienser och SÅ gott!

4 portioner

4 ryggbiffar (a 200 g), väl marmorerade
4 gula eller röda lökar
Smör och olja till stekning
En nypa socker
1 msk Kikkomansoja
2-3 msk skysås
Salt och peppar

Till servering:
Stekt, kokt eller pressad potatis
Saltgurka
Fransk senap

Skala och skiva löken och stek den gyllenbrun i smör och olja. Salta och peppra lätt samt pudra över en nypa socker mot slutet. Ställ åt sidan och håll varmt. Banka biffarna lätt, salta och peppra dem. Hetta upp en stor stekpanna, gärna av gjutjärn. Häll i några matskedar olja och en stor klick smör. Stek biffarna ett par minuter på varje sida. De skall vara rosa i mitten. Lägg upp dem på ett varmt fat. Fräs hastigt upp löken igen och lägg upp den snyggt på eller vid sidan av biffarna. Vispa ur stekpannan med några matskedar vatten, tillsätt soja och skysås. Slå skyn vid sidan av biffarna och servera genast med stekt, kokt eller pressad potatis samt saltgurka och fransk senap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar