ca 4 port.
800 g potatis
smör
ca 2 dl mjölk
salt
400 g köttfärs
1 vitlöksklyfta, pressad
1 köttbuljongtärning
1½ dl vetemjöl
2 dl vatten
salt och peppar
Skala och koka potatisen, gör potatismos med smör, mjölk och lite salt.
Stek köttfärsen, salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Häll sen på vatten, buljong och vitlök. Blanda ihop köttfärsen och potatismoset, lägg i en ungsfastform och grädda i 200 grader i ca 20 minuter, eller tills det fått en fin färg.
Gud vilken rolig blogg du har!
SvaraRaderaHär har du ett tips som du säkert inte ätit förut:
Utternosar:
2 - 4 pers. (beroende på hur hungrig man är!)
1 burk tonfisk
2 klyftor vitlök
1 burk creaim fraice
1 matlagningsgrädde
Tomatpure
Salt
Rosmarin
Oregano
Ost
Bandspagetti
Jag är inte 100 på alla mått, eftersom jag bara brukar blanda så som jag själv gillar det.
Börja med att blanda tonfisk, cream fraice, matlagningsgrädde, vitlök och tomatpure tills det är varmt. Ha i kryddorna. När pastan är färdigkokad och maten ska serveras, ha i så mkt ost du vill.
Kram Helen i klassen :)
Ost i såsen alltså, haha.
SvaraRadera