Botten:
500 g mandelmassa
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
Fyllning:
6 päron, ca 700 g
3 ägg
1 dl strösocker
100 g valnötter, grovhackade
100 g hasselnötter, grovhackade
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
65 g smör, rumstempererat
Topping:
150 g after eight mintchoklad
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovriv mandelmassan och blanda med ägg och vaniljpulver till en jämn smet. Bred ut på ett smort bakplåtspapper och placera i en ugnsform, 30x40 cm.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
4. Fyllning: Skala päronen och skär i tunna klyftor. Vispa ägg och strösocker poröst, blanda ner valnötter och hasselnötter.
5. Häll nötvispet på kakbottnen och bred ut i ett jämnt lager. Fördela päronklyftorna överst.
6. Smultopping: Blanda mjöl, socker och smör smuligt. Fördela smulet ovanpå kakan.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Ta sedan ut kakan och lägg på after eight-bitarna. Grädda ytterligare ca 15 minuter tills chokladen smälter, öka eventuellt värmen något så att kakan får en fin yta.
8. Låt kakan svalna och skär sedan i önskade bitar. En klick grädde är gott till.
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovriv mandelmassan och blanda med ägg och vaniljpulver till en jämn smet. Bred ut på ett smort bakplåtspapper och placera i en ugnsform, 30x40 cm.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
4. Fyllning: Skala päronen och skär i tunna klyftor. Vispa ägg och strösocker poröst, blanda ner valnötter och hasselnötter.
5. Häll nötvispet på kakbottnen och bred ut i ett jämnt lager. Fördela päronklyftorna överst.
6. Smultopping: Blanda mjöl, socker och smör smuligt. Fördela smulet ovanpå kakan.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Ta sedan ut kakan och lägg på after eight-bitarna. Grädda ytterligare ca 15 minuter tills chokladen smälter, öka eventuellt värmen något så att kakan får en fin yta.
8. Låt kakan svalna och skär sedan i önskade bitar. En klick grädde är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar