Ett recept från en Allt om mat tidning. Var länge sedan jag gjorde något recept med min lergryta, så när jag hittade detta så kände jag direkt att jag ville testa. Det blev väldigt gott, min sambo blev verkligen förtjust och tyckte att vi skulle göra det fler gånger.
4 portioner
1 kilo tjockskuret revbensspjäll delat i bitar
1 msk pressad citron
1 tsk salt
10 små gula lökar eller 2-3 stora i klyftor
2 paprikor, tex grön och gul
Ev 1 stor röd spansk chilipeppar
Sås:
1 tsk svartpeppar
1 msk olja
1 msk svensk senap
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk chilisås av ketchuptyp
1/2 dl tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk worcestersås
Servering:
Finhackad persilja
Ris
Ev grönsallad
Lägg lergrytan med sitt lock i blöt 20-30 minuter. Under tiden, skala lökarna, kärna ur paprika och ev chilifrukt, dela paprikan i munsbitar och hacka chilin grovt. Blanda samtliga ingredienser till såsen. Gnid in köttet med citronsaft och salt. Lägg köttbitarna i grytan blandade med lök, paprika och ev chili. Häll över såsen och lägg på locket. Ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och låt grytan stå 1 1/2 timme. Strö över persilja och servera med ris.
npfv11tq
SvaraRaderaviagra sipariş
https://shop.blognokta.com/urunler/ereksiyon-haplari/cialis/cialis-20-mg-30-tablet-cinsel-guc-hapi/
sight care
cialis eczane
kamagra jel
glucotrust
cialis 5 mg
Underbart! Äntligen hittar jag receptet på chilispjäll som jag brukade laga för tjugo år sedan.
SvaraRadera