Färsspett:
500 gram köttfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st ägg
8 st grillpinnar
1 msk olivolja
Potatis
700 gram fast potatis
1,5 msk olivolja
1 krm salt
Sås:
3 dl matyoghurt
1 dl ajvar relish
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar
Potatis
1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj potatisen och skär i skivor.
2. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak.
3. Blanda om och rosta i ugnen ca 30 min.
Färsspett
1. Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver, salt, sambal oelek, tomatpuré, riven vitlök och ägg i en bunke.
2. Blanda om och forma 8 järpar.
3. Trä järparna på spett och bryn dem i olja runt om i en varm panna så att spetten får fin stekyta.
4. När det återstår 5-10 min av potatisen så gör plats på plåten och lägg spetten runt om.
5. Sätt in i ugnen 5-10 min så att spetten blir klara i ugnen.
Potatis
1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj potatisen och skär i skivor.
2. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak.
3. Blanda om och rosta i ugnen ca 30 min.
Färsspett
1. Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver, salt, sambal oelek, tomatpuré, riven vitlök och ägg i en bunke.
2. Blanda om och forma 8 järpar.
3. Trä järparna på spett och bryn dem i olja runt om i en varm panna så att spetten får fin stekyta.
4. När det återstår 5-10 min av potatisen så gör plats på plåten och lägg spetten runt om.
5. Sätt in i ugnen 5-10 min så att spetten blir klara i ugnen.
Ajvarsås:
Blanda matyoghurt och ajvar relish. Pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Servera färsspetten med rostad potatis, ajvarsås och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar