Ett recept från en Allt om mat tidning. Annorlunda att blanda både kyckling och färs i samma gryta. Men det blev verkligen gott!
8 portioner
1 kyckling - (ca 1,2 kilo)
1 gul lök - stor
2,5 l vatten
3 tärningar hönsbuljong
400 g fläskfärs
1 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm svartpeppar - nymald
4 stjälkar selleri
3 morötter - stora
800 g potatis
1 dl barbequesås
0,5 dl ketchup
1 msk worcestershiresås
2 lagerblad
1 msk paprikapulver
1 ancho chili
1 förp bönor - blandade (380 g)
1 burk majs - (300 g)
Tillbehör:
Bröd
Skala och skär löken i klyftor. Lägg kycklingen i en gryta tillsammans med löken. Häll över vattnet så att det täcker kycklingen helt. Smula ner buljongtärningarna.
Låt kycklingen koka under lock ca 1 timme, tills den är genomkokt.
Sila över 1 liter buljong i en ny gryta. Ta bort skinnet från kycklingen och bena ur den. Dra isär köttet med två gafflar.
Bryn fläskfärsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skala och skär morötter och potatisar i mindre bitar. Ansa och skiva selleristjälkarna.
Koka upp buljongen. Tillsätt morötter, potatis, selleri, kycklingkött, fläskfärs, barbecuesås, ketchup, worcestersås, lagerblad och paprikapulver. Lägg i den hela anchochilin och sjud grytan under lock ca 40 min.
Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt majsen rinna av. Vänd ner bönor och majs i grytan. Servera med gott bröd.
Skala och skär löken i klyftor. Lägg kycklingen i en gryta tillsammans med löken. Häll över vattnet så att det täcker kycklingen helt. Smula ner buljongtärningarna.
Låt kycklingen koka under lock ca 1 timme, tills den är genomkokt.
Sila över 1 liter buljong i en ny gryta. Ta bort skinnet från kycklingen och bena ur den. Dra isär köttet med två gafflar.
Bryn fläskfärsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skala och skär morötter och potatisar i mindre bitar. Ansa och skiva selleristjälkarna.
Koka upp buljongen. Tillsätt morötter, potatis, selleri, kycklingkött, fläskfärs, barbecuesås, ketchup, worcestersås, lagerblad och paprikapulver. Lägg i den hela anchochilin och sjud grytan under lock ca 40 min.
Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt majsen rinna av. Vänd ner bönor och majs i grytan. Servera med gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar