Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 4 februari 2022

Brunswick stew



Ett recept från en Allt om mat tidning. Annorlunda att blanda både kyckling och färs i samma gryta. Men det blev verkligen gott! 


8 portioner 

1 kyckling - (ca 1,2 kilo)

1 gul lök - stor

2,5 l vatten

3 tärningar hönsbuljong

400 g fläskfärs

1 msk olivolja

2 tsk salt

2 krm svartpeppar - nymald

4 stjälkar selleri

3 morötter - stora

800 g potatis

1 dl barbequesås

0,5 dl ketchup

1 msk worcestershiresås

2 lagerblad

1 msk paprikapulver

1 ancho chili

1 förp bönor - blandade (380 g)

1 burk majs - (300 g) 

Tillbehör:
Bröd

Skala och skär löken i klyftor. Lägg kycklingen i en gryta tillsammans med löken. Häll över vattnet så att det täcker kycklingen helt. Smula ner buljongtärningarna.

Låt kycklingen koka under lock ca 1 timme, tills den är genomkokt.

Sila över 1 liter buljong i en ny gryta. Ta bort skinnet från kycklingen och bena ur den. Dra isär köttet med två gafflar.

Bryn fläskfärsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skala och skär morötter och potatisar i mindre bitar. Ansa och skiva selleristjälkarna.

Koka upp buljongen. Tillsätt morötter, potatis, selleri, kycklingkött, fläskfärs, barbecuesås, ketchup, worcestersås, lagerblad och paprikapulver. Lägg i den hela anchochilin och sjud grytan under lock ca 40 min.

Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Låt majsen rinna av. Vänd ner bönor och majs i grytan. Servera med gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar