Ett recept från en Allt om mat tidning. Min sambo och barnen tyckte att det var väldigt gott, men jag blev en aning besviken. Visst var det gott, men hade väldigt höga förväntningar få det såg så himla gott ut på bilden…
4 portioner
450 g kycklinglårfilé
2 msk kinesisk soya
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 ½ tsk chilipulver
1 tsk oregano
½ tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
1 tsk farin
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ dl grädde, valfri sort
3 chorizokorvar
Garnering
Bladpersilja
Instruktioner
Blanda kycklingbitarna med soya. Stek lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med. Tillsätt tomater, lagerblad, farin, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg i kycklingbitarna att sjuda 15 minuter under lock.
Skiva och stek korven. Lägg den i grytan tillsammans med grädden och låt grytan koka upp.
Servera med kokt ris.
450 g kycklinglårfilé
2 msk kinesisk soya
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 ½ tsk chilipulver
1 tsk oregano
½ tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
1 tsk farin
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ dl grädde, valfri sort
3 chorizokorvar
Garnering
Bladpersilja
Instruktioner
Blanda kycklingbitarna med soya. Stek lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med. Tillsätt tomater, lagerblad, farin, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg i kycklingbitarna att sjuda 15 minuter under lock.
Skiva och stek korven. Lägg den i grytan tillsammans med grädden och låt grytan koka upp.
Servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar