Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 8 februari 2022

Indisk lammcurry

Ett recept från en Allt om mat tidning, blev verkligen supergott! Rekommenderas verkligen! 



Ca 10 portioner

2-2 1/2 kilo högrev av lamm eller nötkött

5 msk smör

5 stora gula lökar

1 vitlök

3 äpplen

1/2 dl rapsolja

1/2 dl curry

2 msk röd currypasta

1/2 dl tomatpuré 

1/2 dl kinesisk soja

1 dl mango chutney 

3 mörka oxbuljongtärningar

2 dl matyoghurt (10 %)

1 tsk salt

3/4 dl vetemjöl

1 liter vatten

Tillbehör:

Ris

Färsk gurka

Mango chutney

Yoghurt

Cashewnötter

Putsa köttet och skär det i mindre munsbitar. Bryn det i smör i omgångar. Vispa ur stekpannan med ett par deciliter vatten mellan stekningarna. Skala lök och vitlök och skiva tunt. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs lök, vitlök och äpple i rapsolja tills löken mjuknat utan att få färg. Pudra över curryn och låt den fräsa med någon minut under omrörning. Blanda kött- och lökblandningen i en stor gryta. Tillsätt currypasta, tomatpuré, soja, mango chutney, smulade buljongtärningar, yoghurt och salt. Pudra över mjölet och tillsätt vattnet. Blanda väl. Ge grytan ett uppkok och låt den sedan sjuda sakta med locket lätt på glänt 1 1/2 - 2 timmar, tills köttet är riktigt mört utan att falla sönder. Smaka ev av med mer salt. Servera grytan med ris, gurka, mango chutney, yoghurt och cashewnötter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar