Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 27 juli 2018

T-bonestek med kryddsmör, pommes och grönsallad

Ett recept ur boken Upp i vikt kvickt av Sven Melander. Väldigt enkelt att göra så passade perfekt som middag idag! Tyvärr stekte jag köttet lite för länge, men det fick gå ändå!


4 portioner

Kött:

800 g ca 2-4 t-bones, beroende på tjocklek

Salt och peppar

Smör till stekning 


Kryddsmör:

100 g smör, rumsvarmt

1 vitlöksklyfta

1 msk hackade örter, exempelvis persilja

Salt och peppar


Pommes:

2 bakpotatisar

Frityrolja eller matolja

Havssalt


Valfri sallad


Ta ut köttet ur kylen ca 30 minuter innan det skall stekas så att det hinner bli rumstempererat. Krydda med salt och peppar. Värm en stekpanna med smör. När smöret slutat fräsa lägger du i köttet. Låt det få fin färg på varje sida. Salta och peppra och vänd samtidigt  som du drar ner värmen till hälften. På så sätt får båda sidor färg, men stekningen blir lugnare och lättare att kontrollera. Köttet ska ha en innertemperatur på ca 54 grader. Enklaste sättet att kolla om köttet är bra, är att spola ett finger i kallt vatten och känna på biffen. Ju hårdare det är, desto mer genomstekt. 

Kryddsmör:

Skala och pressa vitlöksklyftan ner i smöret och blanda väl. Rör ner örthacket och smaka av med salt och peppar.

Pommes:

Skala och skär potatisen i 1-2 cm breda strimlor och lägg i kallt vatten. Före fritering ska potatisen rinna av väl och torkas med hushållspapper eller handduk. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera potatisen till en gyllene färg. Låt rinna av och salta därefter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar