Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 27 september 2015

Chiligryta

Ett recept från tasteline. Har länge tänkt göra en riktig chili men det har bara inte blivit av. Supergott blev det i alla fall. Riktigt mört och fint kött, inte för starkt heller. 

Se till att du har gott om tid för det ska koka i 3 minst timmar.



1,2 kg högrev
1 olja
1 paket bacon
2 st gula lökar
2 st morötter 
5 stjälkar blekselleri
10 st vitlöksklyftor 
2,5 st chilipeppar
2,5 st chipotle-chili
2 msk ingefära
2 burkar krossade tomater
5 dl ljust öl
2,5 dl oxbuljong
1 msk honung
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin 
1 msk oregano
2 st lagerblad
2 st röd paprika

3 timmar

1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet. 

2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.

4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört. 

Smaka av och servera med chilstuvad majs, svart bönröra och bröd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar