Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 19 augusti 2015

Cashew kyckling

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Enkelt och gott recept! 

4 port.
1 färsk kyckling eller 400 g kycklingfilé
1 1/2 dl cashewnötter 
1 purjolök i strimlor på snedden
2 dl bambuskott eller böngroddar

Marinad av:
3 msk vanlig olja
1 msk sesamolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk ostronsås
2 msk flytande honung
1 msk sesamfrön
8 hela kardemummor
2 msk soja
Grönsallad att dekorera med

Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Eller skär kycklingfilén i tjocka strimlor. Blanda allt till marinaden i en skål och lägg ner köttbitarna. Rör om ordentligt, så att det kommer marinad runt varje bit. Täck och ställ in i kylskåpet i minst 3-4 timmar. Ta sedan fram köttet och låt det bli rumsvarmt. Gör under tiden i ordning de grönsaker som ska serveras till. Fräs purjo och bambuskott. En del av det purjogröna skärs i prydliga strimlor och på orientaliskt vis lite på snedden. Ställ åt sidan så länge. 
Stek sedan först nötterna någon minut i wok med en aning olja i botten. Nötterna ska få lite färg. Ta upp dem så länge. Stek sedan de marinerade kycklingbitarna. Ta inte allt kött på en gång, utan fyll bara pannan till 1/3 i taget.
Lägg, när allt kött har fått färg, tillbaka de redan brynta bitarna och låt nu allt kycklingkött steka i 12-15 minuter. Rör om med trästekpade då och då under tiden. Mot slutet är det dags att lägga i grönsakerna och låta dem steka med några få minuter på stark värme, de ska fortfarande vara krispiga. Lägg också tillbaka cashewnötterna. Servera köttet på en bädd av fina salladsblad. Osaltat jasminris till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar