1 hare, i bitar
10-12 steklökar
150 g rökt fläsk, tärnat
200 g små champinjoner
200 g urkärnade katrinplommon
salt och svartpeppar
timjan
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
Marinad:
1 fl enkelt rött vin
1 tsk torkad timjan
2 små lagerblad
1 gul lök, skivad
6-7 enbär, krossade
smör att steka i
Blanda marinaden. Lägg i harköttet, täck och ställ det i kylen över natt.
Förväll steklöken hastigt i en bottenskyla saltat vatten. Bryn fläsket, lägg i löken och låt den steka med. Ta upp haren, sila marinaden och spara den. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runtom. Lägg det i en gryta med fläsk och lök. Slå på lite av marinaden och strö på timjan. Sjud under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet känns mört. Späd med mer marinad om så behövs.
Bryn champinjonerna i lite smör. Tillsätt dem och katrinplommonen när grytan är nästan klar. Sila från spadet ur grytan. Red spadet till en sås med mjölet utrört i grädden. Koka 10 minuter och slå tillbaka såsen i grytan. Servera.
Har skickat några recept :)
SvaraRaderahärligt! tackar tackar! :)
SvaraRadera