Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 15 januari 2015

Pasta med spenat och svamp

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Helt ok vardagsmat.. Inget märkvärdigt direkt.

250 g pasta
150-200 g färska champinjoner
150-200 g färsk spenat
75-100 g nyriven parmesanost
1 vitlöksklyfta

Ca 3 port:

Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Laga det övriga medan pastan kokar nätt och jämnt mjuk. Skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en wok eller stor stekpanna över måttlig värme. Skölj under tiden spenaten. Låt rinna av väl, strimla bladen rätt grovt med en vass kniv på rymligt skärbräde. Lägg ner det gröna i stekpannan, pressa över vitlöken och stek allt i några minuter på rätt stark värme under lock. Blanda sedan genast med väl avrunnen nykokt pasta och nyriven parmesanost. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar