Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 24 januari 2015

Italiensk köttfärsröra

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Smakade helt ok, men ingen favorit... 

2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
50 g rotselleri
400 g köttfärs
1 burk tomater (400 g)
1 buljongtärning
Ca 1 dl vatten
1 tsk italiensk salladskrydda (dragon, basilika, timjan)
2-3 msk tomatpuré
1 lagerblad
1-2 tsk smulad oregano eller basilika
1/2 dl rött eller vitt vin

Skala och finhacka löken och sellerin. Fräs i lite smör eller olja i en rymlig stekpanna. Lägg efter 5 minuter i köttfärsen. Smula sönder färsklumpen med tex en trägaffel. Blanda i tomater, buljong, vatten, söndersmulat lagerblad, tomatpuré och italiensk salladskrydda. Koka såsen sakta med locket på glänt i 1 till 1 1/2 timme. Späd med lite mer vatten om det ser ut att behövas. Smaksätt mot slutet av koktiden med smulad oregano eller basilika. Rör då ner vin och koka 5-10 minuter till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar