Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 10 januari 2015

Champinjonsoppa

Ett recept ur Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Lätt att göra och god!


Ca 4 port.
400-500 g färska champinjoner
4 st scharlottenlökar
4 msk smör
1-2 msk pressad citronsaft
1 dl vetemjöl
1,5 liter hönsbuljong
Ev lite salt
Nymald vit- eller svartpeppar 
2 dl vispgrädde
2 äggulor
Rikligt med gräslök

Skala och finhacka schalottenlökarna. Skölj bara svampen om det absolut behövs, skiva den sedan, gärna med grov skiva i food processor. Men lämna i så fall några champinjoner hela - de ska skivas längre fram och bli garnityr i den färdiga soppan. Fräs löken i ca hälften av smöret i en stor kastrull eller gryta på svag värme. Fräs ca 5 minuter, lägg sedan i svamp + citronsaft och låt svampen puttra utan lock i 15-20 minuter. Lägg i resten av smöret. Strö över allt vetemjöl och rör om noga! Späd lite i sänder med buljongen och rör om. Koka sedan upp soppan och låt den puttra ca 5 minuter. Salta och peppra lätt. Hit kan soppan förberedas.
Vispa grädden lätt och blanda med äggulorna. Vänd ner detta i den heta soppan som sedan inte får koka mer. Lägg i tunt skivade råa champinjoner och häll upp soppan i värmd soppterrin. Strö över rikligt med finskuren gräslök och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar