Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 21 september 2011

Passionshjärta


Vad ger man bort i födelsedagspresent om inte en hemmagjord tårta?!
Ullis fick själv gå igenom min fina tårtbok och bestämma vilken tårta hon helst ville ha, och då blev det denna!
Tårtan var helt okej. Inte direkt den godaste jag ätit, men okej. Nästan allt gick åt, så den blev godkänd av både födelsedagsbarnet och dom andra!

Då jag inte har en hjärtformad form, tycker att det känns onödigt att skära bort den del av tårtan som inte ska användas. Så jag gjorde den rund istället. Plus att jag fuskar med att köpa ett färdigt lock.. och hoppar över onödig dekoration.. Härligt att man bestämmer själv i sitt egna kök! Men om du vill krångla till det..so be my guest.

Tårtbotten:
4 ägg
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Dekor:
300 g marsipan
röd karamellfärg
potatismjöl
ev. vit choklad och sockerhjärtan
(eller ett färdigt lock från affären!)

Fyllning:
2½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 st passionsfrukter
1 dl persikopuré från barnmatsburk
1 dl kesella vanilj

Smörj en hjärtformad bakform som rymmer ca 1½ liter. Den som inte har en sådan kan baka en rund botten och skära ut en hjärtform.
Vispa äggen och strösockret riktigt pösigt. Blanda  ner mjöl och bakpulver.Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 35 minuter. Kakan ska vara helt torr. Låt svalna lite och stjälp ut ur formen.
Vispa grädden fast tillsammans med florsockret. Lägg lite grädde åt sidan. Gröp ur passionsfrukterna och vänd ner fruktköttet och kärnorna i resten av grädden. Skär kakan i tre bottnar och bred persikopurén på den första. Lägg på nästa botten och bred vaniljkrämen ovanpå den och sedan grädden i ett ganska så tjockt lager. Lägg mer grädde i mitten än på sidorna och forma tårtan så att tårtan blir lite bulllig. Lägg sedan på sista bottnen och tryck till den runt grädden så att den bulliga formen förstärks. Jämna till kanterna och toppen med den sparade grädden.
Färga marsipanen rosa med några droppar karamellfärg. Mjöla bakbordet med potatismjöl och kavla marsipanen tunt. Täck tårtan med marsipanen, forma den runt hjärtat och jämna till kanterna med en liten kniv. Smält den vita chokladen försiktigt i mikrovägsugnen. Fyll chokladen i en liten papperssprits och dekorera tårtan. sätt eventuellt fast små sockerhjärtan med hjälp av chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar