Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Gott, men Lufsa som är med bara potatis är faktiskt godare. Om man nu tvunget vill ha rotfrukt i...
4-6 portioner
Pannkakssmet:
5 ägg
1 liter mjölk (3%)
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning:
400 g blandade rotfrukter, tex morot, kålrot, rotselleri och palsternacka
2 små röda knipplökar eller 1 vanlig rödlök
150 g rökt och rimmat sidfläsk
2 msk rapsolja
Salt och svartpeppar
Till servering:
Rårörda lingon
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman äggen till pannkakssmeten med lite av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät smet. Häll i resten av mjölken och saltet och blanda. Låt smeten vila under tiden som du förbereder och rostar rotfrukter och sidfläsk - gärna ännu längre då pannkakssmet bara mår bra av att stå till sig ett tag.
Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Strimla löken grovt. Tärna fläsket. Lägg allt i en långpanna och sväng runt med oljan. Krydda med salt och peppar och rosta i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills rotfrukterna är nästan mjuka och sidfläsket har fått fin färg.
Häll försiktigt ner pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen tills pannkakan har fått fin färg, det tar cirka 30 minuter. Servera ugnspannkakan varm med rårörda lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar