Ett recept från Linas matkasse. Superlätt att göra och väldigt gott! Varför gör jag inte gulasch oftare?
4 portioner
1/2 gurka
1 frp matyoghurt
3 1/2 dl basmatiris
Gulasch:
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
500 g nötfärs
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
1 frp passerade tomater
Olivolja
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
3/4 tsk salt
2 krm sambal oelek
1 tärning kycklingbuljong
4 dl vatten
2 tsk flytande honung
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skär gurka i stavar, ställ i glas. Finhacka gul lök. Skär röd paprika och gul paprika i grova bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs, lök och pressad vitlök 1-2 minuter. Tillsätt paprikabitar, paprikapulver, tomatpuré, torkad timjan, salt och sambal oelek (kan uteslutas). Fräs 2-3 minuter. Blanda ner smulad kycklingbuljong, passerade tomater, vatten och flytande honung. Låt sjuda 6-7 minuter. Servera gulaschgryta med matyoghurt, gurkstavar och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar