Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat.
4 portioner
Couscous:
250 g couscous
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk olivolja
Grekisk kyckling:
1 frp kruspersilja
650 g kycklingfilé
1 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk olivolja
Tzatziki:
1/2 gurka
1 1/2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Tomatsallad:
4 tomater
1 rödlök
Värm ugnen till 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig).
Couscous: koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll couscous i en bunke och blanda med olivolja. Tillsätt den varma buljongen och låt stå 10-12 minuter. Fluffa grynen med en gaffel.
Grekisk kyckling: finhacka kruspersilja. Blanda hackad persilja (spara hälften till servering) med ströbröd, pressad vitlök (kan uteslutas) och salt på en tallrik. Ta fram två djupa tallrikar. Häll vetemjöl idén ena och vispa upp ägg i den andra. Krydda kycklingfilé med salt och vänd i vetemjöl, sedan ägg och sist i persiljeblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme 2-3 minuter per sida. Lägg över i en ugnsform. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Tzatziki: grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tomatsallad: skiva tomater och lägg på ett fat. Finhacka rödlök och strö över tomaterna.
Servera nystekt kycklingfilé med couscous, tzatziki och tomatsallad. Toppa med resten av persiljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar