Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat! Lingonsylt passar perfekt till tycker jag!
900 g potatis
300 g morot
1/2 frp bladpersilja
Nötfärsbiffar:
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Löksky:
2 st gula lökar
1 msk smör
1 tsk socker
2 tsk vetemjöl
4 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
Salt
Värm ugnen till 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig). Koka potatis i lättsaltat vatten. Nötfärsbiffar: blanda ströbröd, mjölk, ägg, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna 2-3 minuter per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 6-8 minuter, tills de är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Spara pannan.
Löksky: skiva gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten och kinesisk soja. Sjud 5-6 minuter och smaka av med lite salt. Grovriv morot och lägg upp i en skål. Hacka bladpersilja. Servera nötfärsbiffar med löksky, nykokt potatis och rårivna morötter. Toppa med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar