Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat!
4 portioner
Couscous:
3 dl couscous
Olivolja
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
Citronyoghurt:
1 citron
2 dl matyoghurt
1 tsk flytande honung
Salt
Sallad:
2 tomater
1/2 isbergssallad
1 gul paprika
1/2 frp persilja
Olivolja
Salt
Färsbiffar:
500 g nötfärs
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk salt
Olivolja
Couscous: häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå 10-15 minuter. Fluffa grynen med en gaffel.
Citronyoghurt: tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg i en skål och blanda ner matyoghurt, flytande honung och lite salt. Klyfta den använda citronen.
Sallad: klyfta tomat. Strimla isbergssallad och gul paprika. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja och salt. Det går givetvis bra att servera grönsakerna var för sig.
Färsbiffar: lägg nötfärs i en bunke och blanda ner pressad vitlök, ägg, paprikapulver, salt och spiskummin. Forma till 8 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna 4-5 minuter per sida, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).
Grovhacka persilja. Servera orientens biffar med couscous, citronyoghurt, sallad och citronklyfta. Toppa med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar