Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 8 november 2020

Potatisgnocchi med rostad butternutpumpa och parmesan

Ett recept från Linas matkasse. Lite skumt recept faktiskt! Inte riktigt min kopp te...!



4 portioner

1 butternutpumpa

1 bakplåtspapper

Olivolja

Salt

Potatisgnocchi:

1 frp potatisgnocchi 

50 g riven parmesan

1/2 frp bladpersilja

3 msk olivolja

1/2 tsk salt

Svartpeppar

Tomatsås:

250 g morötter 

2 st tomater

1/2 msk torkad basilika

1 frp krossade tomater

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor 

1 tärning grönsaksbuljong 

2 tsk socker 

1/2 msk balsamvinäger 

Salt

Svartpeppar 

Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig). Skala, dela och gröp ur kärnorna på butternutpumpan. Skär i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen 12-15 minuter, tills den fått fin färg. Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. 

Tomatsås: skala och grovriv morötter. Tärna tomater. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morötter och tomat 1-2 minuter. Tillsätt pressad vitlök, smulad grönsaksbuljong, torkad basilika, socker, balsamvinäger och krossade tomater. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Låt puttra 6-8 minuter. 

Potatisgnocchi: hetta upp olivolja i en stekpanna och stek väl avrunnen potatisgnocchi tills den fått gyllene färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda nystekt gnocchi med tomatsås och riven parmesan. Toppa gnocchi med blad från bladpersilja och servera med rostad pumpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar