Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 8 november 2020

Italiensk örtkyckling med tomatconcassé och klyftpotatis

 Ett recept från Linasmatkasse. Gott! 



4 portioner

1/2 knippe bladpersilja 

1 frp mixsallad

Italiensk örtkyckling:

600 g minutfilé

1 tsk torkad oregano

1/2 tsk chili flakes

2 vitlöksklyftor 

2 msk japansk soja

1 msk olivolja

Svartpeppar

2 msk smör

Rostade rotsaker:

900 g potatis

250 g morötter

1 msk olivolja

1 tsk salt

Svartpeppar 

Tomatconcassé:

1 bananscharlottenlök 

4 st tomater

1 tsk torkad basilika

1 vitlöksklyfta

Olivolja

2 tsk balsamvinäger 

1/2 tsk salt

Svartpeppar 

Värm ugnen till 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig). Finhacka vitlök och lägg i en bunke. Blanda ner japansk soja, olivolja, torkad oregano, chili flakes (kan uteslutas), lite nymald svartpeppar och kyckling minutfilé. 

Klyfta potatisen. Dela morötter i bitar. Lägg allt i en smord långpanna. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter,  tills potatisen är klar. 

Finhacka bananscharlottenlök och vitlök. Grovhacka tomater. Lägg allt i en kastrull och tillsätt torkad basilika, lite olivolja, balsamvinäger och salt. Sjud 8-10 minuter, rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 

Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn den marinerade kycklingen tills den fått fin färg. Lägg kycklingen på potatisen i ugnen och laga klart 4-5 minuter, tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). 

Grovhacka persilja. Strö persilja över kyckling och rostade rotsaker precis innan servering. Servera med tomatconcassé och salladsmix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar