Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och supergott! Har verkligen blivit förtjust i hennes återkommande kalla dragonsås! Rekommenderas!
4 portioner
Rostad potatis:
900 g potatis
1 bakplåtspapper
Olivolja
1/2 tsk salt
Dragonsås:
1 bananscharlottenlök
2 dl matyoghurt
1 tsk torkad dragon
1 tsk mild senap
1 tsk mild senap
1 flytande honung
2 krm salt
Svartpeppar
Sallad:
1/2 isbergssallad
1/2 gurka
1 tomat
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Salt
Fläskkotlett:
600 g fläskkotlett
1/2 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk olivolja
1 tsk smör
Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig). Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter, tills potatisen är klar.
Dragonsås: finhacka bananscharlottenlök och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, torkad dragon, mild senap, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Sallad: bryt blad från isbergssallad. Skiva gurka och klyfta tomat. Lägg i en salladsskål och blanda ner olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Fläskkotlett: skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek köttet 4-5 minuter per sida, tills det är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Servera nystekta fläskkotletter med ugnsrostad potatis, dragonsås och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar