Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 13 september 2016

Stekt fläskkotlett med potatisgratäng

Ett recept från ICAs matkasse. Gott! Men saknade någon sås till... Hade lite aioli kvar i en burk, så tog det till.


 2

  • 2 port potatisgratäng (2 port motsvarar 400 g)
  • 2 benfria fläskkotletter 
  • 1 tsk olja 
  • salt och peppar
  • 1/2 förp salladsärter (à 150 g)
  • 65 g krispig salladsmix (gärna med rödbeta)
  • 2 tsk vinäger 
  • 2 tsk olivolja
    1. Sätt ugnen på 225˚C.
    2. Värm gratängen enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Bryn kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek dem ca 5 minuter, vänd då och då.
    4. Strimla ärterna tunt och blanda med salladsmixen. Ringla över vinäger och olivolja, salta och peppra.
    5. Servera kotletterna med gratäng och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar