Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 13 september 2016

Lax med paneng curry och cashewnötter

  1. Ett recept från ICAs matkasse. Gott! Men jag skulle föredra kyckling istället för lax.



  1.  2

    • 1 gul paprika 
    • 1/2 förp salladsärter (à 150 g)
    • 300 g laxfilé 
    • 1 tsk olja 
    • salt 
    • 400 ml paneng curry grytbas 
    • 2 port risnudlar 
    • 1 lime 
    • 50 g cashewnötter

  2. Sätt på en kastrull med saltat vatten till risnudlarna.
  3. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och salladsärtorna. 
  4. Skär bort skinnet från laxen och skär den i stora kuber. Bryn laxkuberna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt. Lägg ner grönsakerna i pannan och häll på grytbasen och låt sjuda några minuter.
  5. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  6. Skär limen i klyftor.
  7. Grovhacka cashewnötterna. Strö hacket över laxpannan och servera med risnudlar och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar