Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 23 september 2016

Lammsmäcka med klyftpotatis

Ett recept från Per Morbergsbok Morberg lagar husmanskost. Väldigt saftiga och goda biffar!


4 portioner

400 g lammfärs
2 msk ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
1/2 dl hackad persilja
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk hela + 1 tsk grovhackade gula senapskorn
1 msk fransk senap
Lite färsk timjan
1 1/2 tsk salt
Svartpeppar
Smör till stekning

Klyftpotatis:
1 kg fast potatis
75 g smält smör eller 3/4 dl olivolja
Salt ( gärna flingsalt)
Nymalen svartpeppar
Färsk timjan eller rosmarin

Blanda ströbröd och grädde och låt svälla i 10 minuter. Blanda med färsen och resten av ingredienserna och arbeta till en smidig smet. Forma åtta till tolv biffar av färsen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek lammsmäckorna med klyftpotatis och kokta haricots verts.

Klyftpotatis:
Värm ugnen till 250 grader. Skölj och borsta potatisen väl. Skär den i klyftor, med eller utan skal. Lägg dem i en långpanna, häll över smör eller olivolja, salt, peppar och eventuellt färska örter. Vänd runt så att all potatis får fett och kryddor på sig. Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter tills potatisklyftorna fått fin färg och är mjuka. Vänd runt några gånger under tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar