Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 7 augusti 2021

Citronkyckling

Ett recept från köket.se. Lätt att göra och gott!
4 portioner 4 kycklingfileér, i större munsbitar 1 morot, i bitar 0,5 purjolök, i bitar 1 kruka persiljestjälkar (om du har, man överlever utan) 5 vitpepparkorn 1 citron, skal i större bitar 1 l kycklingbuljong 0,5 tsk strösocker Sås 6 dl buljong 3,5 msk vetemjöl 2 msk smör 1 citron, pressad (mer eller mindre efter smak) 3 msk grädde 1 äggula ev lite mer salt, vitpeppar, socker Serveras med: potatis morötter, smörkokta Koka alla grönsakerna. Kryddorna och citronskalet ner i buljongen. Ge det ett skönt kok på ca 10 minuter. Sedan i med kycklingen, som inte ska koka för länge, för då blir det en seg gammal höna. Ge den 10 minuter max. Sedan plockar du upp kycklingen med en hålslev och lägger åt sidan. Reducera nu buljongen till cirka 6 deciliter. Koka som en galning utan lock helt enkelt. Härligt! Sila buljongen så den är klar och utan en massa skal och jox. Nu gör vi sås här! Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och på med buljongen. Ta det pö om pö eftersom buljongen är varm. Vispa, vispa, vispa. Pressa i citronen och krydda mer om det behövs. I med lite grädde också. Smaka av igen. Kanske mer citron? Den ska vara riktigt syrlig den här såsen. När såsen sitter som en smäck tar du av den från plattan och vispar i en äggula. Det ger rund smak och vacker färg. Så! Lägg ner kycklingbitarna i såsen. Ät med kokt potatis och lite smörkokta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar