Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 26 april 2021

Ugnsbakad laxfilé med citronsås och potatis


Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott! 


4 portioner

Laxfilé:
500 g laxfilé 
Olivolja
1 tsk salt
1 bakplåtspapper 

Citronsås:
1 citron
2 dl matyoghurt 
Salt
Svartpeppar 

Tillbehör:
900 g potatis 
250 g morötter 
1 frp cocktailtomater 


Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Laxfilé: Lägg laxfilé i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla på lite olivolja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, eller tills fisken är klar.
Citronsås: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda citronskal med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Dela den använda citronen i klyftor.
Skala och grovriv morötter. Lägg cocktailtomater i en skål.



Servera ugnsbakad lax med citronsås, nykokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar