Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat som var lätt att laga.
4 portioner
Kycklingpasta:
360 g spaghetti
1 frp champinjoner
450 g kycklinginnerfilé
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad dragon
1 dl gräddfil
1/3 frp bladpersilja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
Tillbehör:
250 g morötter
Kycklingpasta: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta champinjoner. Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och fräs kycklingbitarna ca 2 min, tills de fått fin färg. Tillsätt champinjoner, pressad vitlök, vetemjöl, torkad oregano och torkad dragon.
Rör ner mjölk och låt såsen puttra ca 5 min på svag värme, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta från värmen och rör ner gräddfil. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och dela morötter i stavar. Finhacka bladpersilja.
Vänd ner nykokt pasta i kycklingsåsen. Smaka av med lite torkad oregano och nymald svartpeppar. Strö på hackad persilja. Servera med morotsstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar