Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 13 april 2021

Thaikryddade kalkonrullar i kokosmjölk

Ett recept från Linas matkasse, väldigt gott! 



4 portioner

300 g jasminris
2 st tomater
1 st broccoli

Kalkonköttbullar:
1 st lime
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen koriander
450 g kalkonfärs
3 msk ströbröd 
2 vitlöksklyftor 
1 msk japansk soja 
3/4 tsk salt
Svartpeppar 

Ingefärssås:
1/2 gul lök
1 frp kokosmjölk 
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen koriander
Neutral olja
1 dl vatten
1 tsk socker
1 tärning kycklingbuljong 
1/2 tsk sambal oelek 


Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Kalkonköttbullar: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda rivet limeskal, ströbröd, pressad vitlök, japansk soja, malen ingefära och malen koriander i en bunke. Vänd ner kalkonfärs, salt och lite nymald svartpeppar i bunken. Blanda till en färs och forma till ca 16 köttbullar.
Ingefärssås: Finhacka gul lök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs löken mjuk ca 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, socker, smulad kycklingbuljong, malen ingefära, malen koriander, sambal oelek (kan uteslutas) och pressad saft från halva limen. Låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min.
Lägg ner köttbullarna i såsen och sjud på medelvärme under lock ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd gärna köttbullarna försiktigt någon gång under koktiden.
Dela tomater. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Vänd försiktigt ner grönsakerna i grytan och låt allt bli varmt.
Klyfta resten av den använda limen. Servera kalkonfärsbullar i ingefärssås med nykokt jasminris och limeklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar