Ett recept från Ica.se. Lätt att göra och väldigt gott!
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
Gryta:
8 kycklinglår
1 msk olja
salt och peppar
1 1/2 dl hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk soja
3 msk frysta provençalska örter
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Gryta: Bryn kycklinglåren i oljan i en stor stekpanna eller gryta, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den få färg. Pressa i vitlöken.
Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, soja och örter. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Kycklingens innertemperatur vid benet ska vara 82˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Servera kycklingen i såsen med riset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar