4 portioner
450 gram fläskfilé
0,5 tsk salt, plus extra till potatisen
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja, plus extra till potatisen
0,5 msk smör
700 gram potatis
280 gram majskorn
0,5 st gurka
1 st tomat
Sås
1 msk köttfond
3 dl gräddmjölk
0,5 msk soja, japansk
1 msk dijonsenap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör:
1. Skala och skiva potatisen och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olja och salt.
2. Blanda om ordentligt och sprid ut på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Fläskfilémedaljonger:
1. Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i ca 3 cm tjocka skivor.
2. Lägg varje skiva i en plastpåse och banka ut dem tunnare. Krydda varje filé med salt och peppar.
3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek medaljongerna på medelhög värme ca 5 min på båda sidor tills de är helt genomstekta.
Sås:
1. Tillsätt köttfond, gräddmjölk, soja och senap i pannan och låt det koka in några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Tillbehör:
1. Sila av majsen. Skölj och tärna gurka och tomat. Lägg upp alla grönsaker i skålar.
2. Servera fläskfilémedaljongerna i gräddsås tillsammans med råstekt potatis och grönsaksplock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar