Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 26 november 2019

Tinas krämiga laxpasta med blomkål och soltorkad tomat

Ett recept av Tina Nordström som en kollega tipsade om. Väldigt lätt att göra och gott! Perfekt vardagsmat!


Blomkålssås:

225 gram blomkål
1 st vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk olivolja, extravergine
salt
svartpeppar

Pasta
500 gram laxfilé, tinad
0,5 burk soltorkade tomater
0,5 kruka basilika
1 kruka dill
1 msk olivolja, extravergine
0,5 st citron(er), saft från 1/2 citron
salt
350 gram pasta

Tillagning

1. Blomkålssås: Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde, mixa till en slät sås tillsammans med olivolja, smaksätt med salt och peppar. Håll varm.
2. Pasta: Skär ner den tinade laxen i lagom stora kuber, blanda laxkuber, avrunna soltorkade tomater och hackade örter i en skål och blanda runt med 1 msk olivolja, citronsaften och en nypa salt.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
4. Blanda ner blomkålssåsen i pastan, vänd nu runt försiktigt i grytan så att allt blandas och toppa med lax-tomatblandningen. Sätt på ett lock och låt sjuda upp försiktigt i ca 3-4 minuter tills laxen känns färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar