Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 11 november 2019

Abborre med ansjovisfärskost

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Hade ett gäng abborrar i frysen som min sambo fiskat, så passade på att testa detta receptet. Abborre är ju en väldigt god fisk och tycker inte att man ska behöva göra så mycket mer än bara panera den och äta den med potatis och skirat smör, så detta receptet krånglade till det lite för mycket i onödan. Ansjovisfärskosten var inte heller direkt god.


4 portioner

600 g abborrfiléer
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
1 msk smör

Ansjovisfärskost:
1/2 knippa gräslök
1 liten burk ansjovisfilé (ca 50)
1 burk kesella, 10 % (ca 250 g)

Grönsaker:
600 g färskpotatis
1 rödlök
1/2 gurka
1-2 msk smör
1/2 tsk salt

Tillbehör:
Citronklyftor

Ansjovisfärskost: grovhacka och mixa gräslöken med de avrunna ansjovisfiléerna. Mixa hastigt i kesellan. Ställ kallt. Känn med fingret var den lilla benraden i filéns bredsida sitter. Skär ett litet snitt på vardera sidan med en vass kniv så att benen lossnar. Detta kallas för att byxa. Salta filéerna på båda sidor. Vänd dem i ströbröd.
Grönsaker: borsta och koka potatisen med skal. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs löken i smör 2-3 minuter. Skär gurkan i stavar. Sänk värmen och blanda ner potatisen. Fräs ytterligare ca 2 minuter. Vänd ner gurkstavarna före servering. Stek filéerna i smör ca 2 minuter på varje sida. Servera med grönsakerna, ansjovisfärskosten och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar