Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 1 oktober 2018

Suells sula från kockska krogen

Ett recept från boken Upp i vikt kvickt av Sven Melander. Gott! Men tog ca 1/2 så mycket ost... och tyckte ändå att det blev lite väl mycket ost.


4 portioner

Kött:

Ca 700 g kalvfilé

1 paket fonduemassa (a 400 g)

3 msk vitt vin

1 tsk salvia

Salt och peppar

Råstekt potatis:

8-12 potatisar

Smör och olja till stekning

2 msk persilja

Tomatsallad:

4 tomater

1 rödlök

1 kruka basilika

1 msk olivolja

1 tsk vinäger

Havssalt

Värm fonduemassan enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med vitt vin och salvia. Massan ska vara tjock och trögflytande.

Dela köttet i 8 bitar och banka ut det mellan två plastpåsar med en kastrull eller en köttklubba. Kalvfilén ska vara ca 3-4 millimeter tjock. Krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet i smör i en stekpanna på hög värme någon minut på varje sida. Lägg upp en köttbit och lägg på ostmassan och därefter den andra köttbiten.

Skala potatisen och skiva tunt med hjälp av en mandolin eller matberedare. Skölj dem i kallt vatten och torka därefter torrt med hushållspapper. Stek i en stekpanna med smör och olja i ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och lägg i mot slutet av stektiden. 

Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka löken. Plocka bladen på basilikan. Blanda samman i en skål och ringla över olivolja och vinäger. Krydda med havssalt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar