Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 7 juni 2017

Oxrullader

Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Det var gott, men tyvärr inte de godaste rulladerna jag ätit. De blev lite smått torra. Men visst, de gick att äta.



4 portioner

500 g oxinnanlår, i tunna skivor
1/2 gul lök, finhackad
40 g smör
80 g bacon, fintärnat
1/2 saltgurka, fintärnad
1 1/2 msk dijonsenap
4 dl kalvfond
1/2 dl vispgrädde
1 msk svartvinbärsgelé 
1/4 persiljeknippe, grovhackad
Salt

Fräs löken mjuk i hälften av smöret, låt kallna helt. Blanda lök, bacon, gurka och senap till en smet. Lägg ut innanlåren på en skärbräda och lägg lite smet på varje skiva. Rulla ihop till rullar och lägg dem på rad tätt ihop, 4 i varje rad. Ta ett grillspett av trä och stick det genom varje rad. Rulladerna är nu säkrade för tillagning. 
Bryn rulladerna i resten av smöret och lägg dem i en ugnsfast form. Häll över fonden, täck med aluminiumfolie och bräsera mitt i ugnen på 175 grader tills de är ordentligt möra, cirka 1 1/2 timme. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Sila ner kalvfonden från ugnsformen i en kastrull och låt reducera något. Häll i grädden och koka ihop några minuter. Smaka av med salt och gelé. Dra ur grillspetten från rullarna och lägg dem i en form. Häll över gräddsky, strö över persilja och servera med skrubbad kokt potatis och gelé. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar