Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 5 juni 2017

Biff Lindström

Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Tycker det är så kul att recepten i denna boken är förnyade med nån tvist. Som detta receptet, jag har ätit Biff Lindström många gånger förut, men har alltid tyckt att det är en ganska så trist rätt. Denna gången blev jag verkligen positivt överraskad, sardellsmöret och potatisen var supergott till och höjde verkligen hela rätten. Detta kommer jag lätt göra om! Supergott! Och sardellsmöret är nog väldigt gott till annat kött också. Testa! Du kommer bli positivt överraskad! 

(Råkade börja skala potatisen för jag läste receptet för slarvigt, så får se till att bara skrubba den nästa gång!)


4 portioner

500 g oxinnanlår
4 äggulor
80 g inlagda rödbetor, fintärnade
30 g kapris, grovhackad
1/2 bananscharlottenlök, finhackad
1 1/2 msk dijonsenap
Smör till stekning
Salt och nymald svartpeppar

Rostad potatis och ägg
800 g fasta småpotatisar, skrubbade
40 g brynt smör
1/2 kruka timjan, plockade blad
1 citron, rivet skal
4 ägg
Salt och nymald svartpeppar

Sardellsmör
80 g smör
1 sardellfilé, finhackad
1 msk dijonsenap
1/4 vitlöksklyfta, riven
Salt och nymald svartpeppar

Mal köttet och blanda det hastigt med salt, peppar, äggulor, rödbetor, kapris, lök och senap. Forma biffar och stek i smör några minuter på varje sida. De får gärna vara lite råa i mitten.

Koka potatisen tills den är lite överkokt. Häll av vattnet och lägg potatisen på en plåt. Tryck till varje potatis med händerna så de krossas lätt. Skeda över brynt smör, timjan, citronskal, salt och peppar. Vänd runt med händerna, skjutsa in i ugnen och baka i 250 grader tills potatisen fått fin färg och fint krisp. Stek äggen försiktigt i smör och lägg ett ägg på varje nystekt biff.

Sardellsmör:
Vispa ihop rumsvarmt smör, sardell, senap, vitlök, salt och peppar. Vispa tills smöret går ihop. Lägg smöret i en skål och låt det vara rumstempererat vid servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar