Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 20 juni 2016

Punschparfait med färska jordgubbar

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Gäller ju att passa på att testa nu när det finns färska svenska jordgubbar! Kan säga att det var supergott! Så lätt att göra också! Perfekt om man inte har en glassmaskin eller om man bara tycker att det är drygt att göra hemmagjord glass. Prova!


Ca 4 port. 

3 äggulor
1,5 dl strösocker
0,5 dl punsch
3 dl vispgrädde

Garnering:
0,5 liter färska jordgubbar
Strösocker
Vispgrädde

Vispa äggulor, socker och punsch pösigt. Vispa grädden lätt och blanda med äggvispet. Klä en 1,5 liters brödform med plastfolie. Häll i smeten och täck med plastfolie. Låt stå i minst 4 timmar i frysen. Skiva jordgubbarna och strö över lite socker. Låt stå i ca 15 minuter i rumstemperatur. Ta samtidigt fram parfaiten och låt den tina något innan den serveras. Skär parfaiten i skivor och garnera med jordgubbar och vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar