Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 22 juni 2016

Per Morbergs pyttipanna

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Gjorde detta till lunch idag var riktigt gott! 


Ca 4 port.

800 g kokt skalad potatis (ca 8-10 potatisar)
150 g korv
150 g rökt eller kokt skinka
150 g rökt fläsk
2 gula lökar
3-4 msk smör till stekning
Salt och peppar
(3 dl vispgrädde + 1 krm mejram till stuvning)

Tillbehör:
4 ägg 
Inlagda rödbetor

Tärna potatisen, köttet och korven. Skala och tärna löken. Stek potatisen gyllenbrun i hälften av smöret i en stor stekpanna. Ta upp den och håll den varm. Stek lök, kött och korv tillsammans i resten av smöret. Vänd ner potatisen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Vill man gräddstuva pytten lägger man över den i en kastrull, tillsätter grädde, låter alltsammans koka upp och smakar av med salt, peppar och mejram. Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar