Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 3 maj 2015

Kassler florentine

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström.


Ca 4 port.
1-2 paket frysta spenatblad (a 250 g)
12 tunna skivor benfri kassler (ca 350 g)
3 tomater
Svartpeppar
1 tsk salvia eller basilika

Ostsås:
2-3 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
En aning riven muskotnöt
Salt och svartpeppar
3 dl lagrad färskriven ost

Gör en ostsås genom att smälta smör i en kastrull över svag värme. Rör ner mjölet och späd i omgångar med mjölken. Smaksätt med salt och peppar och låt koka sakta några minuter. Riv ytterst lite muskotnöt direkt ner i såsen. Rör ner osten och ställ såsen åt sidan.
Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av fuktigheten dunsta bort. Det är viktigt att spenaten inte är för blöt - eventuellt får man "krama ur" överflödig vätska genom att pressa spenaten mot kastrullkanten med en slev och hälla bort spadet. Bred sedan ut spenaten i botten på ett stort lättsmort ugnsfat med kanter. Bräck kasslerskivorna hastigt i varm stekpanna, lägg dem sedan ovanpå spenattäcket. Skär tomaterna i tjocka skivor och stek också dem lätt. Smula över salvia eller basilika. Lägg ut tomatskivorna på köttet och slå över ostsåsen. Gratinera i 225-250 grader i15-20 minuter. Servera med kokt potatis eller ris. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar