Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 7 maj 2015

Carolines fisksoppa

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Väldigt god och enkel att göra! Men man hade kunnat hoppa över potatisen.. Tycker inte att det är så gott i soppa, men det är en smaksak!


Ca 4 port.

3 små purjolökar
2 skivade gula lökar
2-3 msk mild olivolja
4-5 flådda tomater i bitar
2 dl torrt vitt vin
1  1/2 liter vatten
2-3 fiskbuljongtärningar
1 tsk torkad basilika
1 tsk fänkålsfrö
1/2 kuvert saffran
Persiljestjälkar
4-5 medelstora råskalade potatisar
500 g rensad fisk (tex gös eller lax)
Salt och lite vitpeppar
En liten bit apelsinskal
1 vitlöksklyfta
Hackad persilja
200 g räkor

Slitsa upp och skölj purjolökarna, skala och skiva den gula löken. Fräs lök och purjolök varsamt i olivolja i en stor gryta. Lägg i flådda tomater i bitar och ett rejält glas torrt vitt vin. Häll också i vatten och lägg i buljongtärningar. Smaksätt med smulad torkad basilika, stött fänkål, persiljestjälkar och lite saffran som smulas ner i soppan. Skär skalad potatis i små kuber, som också läggs ner i grytan. Smaksätt med salt, lite vitpeppar och en bit apelsinskal. Koka allt detta under lock i 30-40 minuter, så att potatisen hinner hinner göra soppan simmig. Pressa i vitlöken alldeles mot slutet. Lägg sedan i fisk delad i mindre bitar. Låt nu koka 2-5 minuter - fisk kokar fortare än man tror. Lägg allra sist i persilja och skalade räkor. Servera soppan nylagad med gott färskt bröd och aioli till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar