Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 6 september 2013

Plommonmarmelad

Ett recept ur Anna Bergenströms bok Nya Annas Mat. Måste ju passa på nu när plommonen är mogna! :)


ca 1,5 kg plommon
1 dl vatten
saft av 2 st citroner
12 dl strösocker

Räkna plommonen. Skölj frukten väl men skala den inte. Kärna inte heller ut plommonen. Lägg dem bara tillsammans med 1 dl vatten i en tjockbottnad gryta. Koka under lock i 30 minuter. Ta sedan upp alla kärnor med hålslev. Räkna kärnorna! När alla kärnor fiskats upp häller man i socker och citronsaft. Koka nu utan lock i ca 55 minuter. Koka sakta, det ska vara klart synliga bubblor i grytan, men värmen får inte bli för hög. Skumma sedan noga, dvs. ta med en stor skedd bort det vita "skum" som bildas. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar som fylls ända upp. Förvaras svalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar