Fick en väldigt bra kokbok som heter Hela sveriges husman, av en mycket kär vän. Och detta receptet lockade mig först, och jag måste säga att det var riktigt grymt gott!
ca 1 kg fläskkarré i bit
3 dl koncentrerad äppeljuice
2 msk soya
1 tsk malen ingefära
2-3 morrötter
1-2 äpplen
1-2 purjolökar
flingsalt och peppar
Börja med att lägga lergrytan i kallt vatten i cirka 15 minuter. Blanda äppeljuice, soya och ingefära. Lägg det med köttet och låt marinera medans du förbereder grönsakerna. Skala och skär morötterna och äpplena i bitar. Skär purjolöken i bitar och skölj den. Torka av lergrytan, och lägg sedan ner grönsakerna. Lägg i köttet och häll marinaden över allting. Ställ in lergrytan i en kall ugn och sätt på 200 grader. Låt stå i ca 2 timmar. Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Supergott och superenkelt!
Det står ingefära bland ingredienserna men vinäger i beskrivningen. ?
SvaraRaderahoppsan! vet inte hur det har lyckats bli så! har ändrat nu, det ska vara ingefära! ursäkta missen. mvh!
SvaraRadera